Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

Website onderhoud

Website onderhouden

Een website onderhouden vraagt enige discipline. Want als ondernemer hebben we altijd druk, toch? Daarom is het verstandig het onderhoud van je website uit te besteden. In de drukte van alledag zijn dit namelijk de werkzaamheden die vaak (helaas) verschoven worden naar een later tijdstip. Dat is niet verstandig. Waarom besteden we er doorgaans te weinig aandacht aan?

Al gauw heb je als eigenaar van je website de gedachte: Ach, vandaag functioneert mijn website prima. Dus dat zal volgende week of volgende maand ook wel zo zijn. En volgend jaar ook nog wel… En daar zit het probleem. Na verloop van tijd loopt je website meer gevaar en gaat steeds minder presteren. En dat allemaal zonder dat je er erg in hebt. Reden genoeg om hier eens serieus naar te kijken.

Website onderhoud

Wat valt onder websiteonderhoud?

Wat valt onder websiteonderhoud?

Wat wordt verstaan onder websiteonderhoud? En heeft de website van uw bedrijf dat allemaal nodig? Het onderhoud kunnen we opsplitsen in het technische deel en het informatieve deel. Bij het technische deel kunt u denken aan het ontwerp van de site, het aanpassen van de structuur, het plaatsen van extra modules en het wijzigen van bijvoorbeeld de navigatie.

Het informatieve aspect behelst de content. En met content bedoelen we in het algemeen het plaatsen van kwalitatief goede teksten, afbeeldingen en video’s. Indien gewenst kunnen wij zoekmachinevriendelijke teksten schrijven die uw website hoger laten scoren in de zoekmachines.

Hoeveel kost het om een website te onderhouden?

De prijs voor websiteonderhoud wordt berekend op basis van een uurtarief. Mijn uurtarief voor het onderhouden van jouw website is €35,00. Daarvoor mag je de onderstaande dienstverlening verwachten.

De kosten voor websiteonderhoud bestaan onder andere uit:

 • ➫ Hosting en domeinnaam
 • ➫ E-mail en spamfilter
 • ➫ Back-ups van jouw website
 • ➫ Beveiligde SSL-verbinding
 • ➫ Support en ondersteuning bij vragen over jouw website
 • ➫ Up-to-date houden van het CMS en de template van jouw website
 • ➫ Contentonderhoud (content toevoegen, content updaten)
 • ➫ Design aanpassen
Website laten onderhouden
CTA
Laat uw website onderhouden door Webdesign Brabant Art. Mail ons en reeds binnen enkele dagen hebt u het juiste onderhoudsplan voor uw site in handen.

Onderhoudspakket website

Pakket Website Ondersteuning Basis €35/maand

Ik bied het pakket Website Onderhoud Basis aan. Het pakket bestaat uit de volgende diensten.

 • ➫ Support en ondersteuning bij vragen over jouw website
 • ➫ Back-ups van jouw website (1 keer per maand)
 • ➫ Maandelijkse up-to-date houden van het CMS, plug-ins en de template van jouw website
 • ➫ Beveiligde SSL-verbinding
 • ➫ Onderhouden van contact met service center van jouw hosting provider

Contentonderhoud is €35/uur

Vergeet niet uw website regelmatig te updaten met nieuwe teksten.

 • ➫ Content toevoegen
 • ➫ Content updaten

Functionaliteit onderhoud is €35/uur

 • ➫ Functionaliteit /wijzigen/toevoegen
 • ➫ Plug-ins toevoegen en instaleren
CTA
Webdesign Brabant Art staat garant voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij leveren de gewenste kwaliteit en u betaalt geen cent te veel.

Onderhoudscontract

Wij kunnen een contract afsluiten voor maandelijkse onderhoudsacties

Wilt u het zo gemakkelijk mogelijk? Dan kunnen we dat regelen. Hoe gaan we dat doen? We gaan eenmaal om de tafel zitten (dat mag ook digitaal) en we stemmen af wat nodig is voor de optimalisatie van uw website. In deze fase bespreken we vooral de noodzakelijke acties die uw website beter laten presteren en die voor uw onderneming onontbeerlijk zijn.

Tevens bespreken we de onderdelen van uw website die onderhoud nodig hebben, maar die wellicht wat minder belangrijk zijn om uw onderneming draaiende te houden. Op deze wijze kunnen wij met u tot een mix komen die geheel op uw persoonlijke wensen is afgestemd. U bepaalt tenslotte wat belangrijk, waardoor u niet meer betaalt dan nodig is.

Onderhoudscontract

CONTACT

Uw website is uw inkomstenbron. Ben er zuinig op. Laat hier uw gegevens achter en ben verzekerd van een professionele websiteondersteuning van Webdesign Brabant Art.

BEL ONS

MAIL ONS

Vraag een offerte aan

Ik stuur mijn gegevens vrijwillig door
loader

Wordpress-website onderhouden

Wordpress-website onderhouden

De ene website is de andere niet. Een Wordpress-website is in de basis een eenvoudige site die zeer gebruiksvriendelijk is. Dus als u over zo’n website beschikt, dan kunt u overwegen het websiteonderhoud voor uw eigen rekening te nemen. In dat geval kunt u zelf al snel bijvoorbeeld teksten plaatsen, pagina’s aanmaken en afbeeldingen toevoegen. Ook het uitvoeren van eenvoudige technische aanpassingen behoort tot de mogelijkheden.

Houd er echter rekening mee dat ook bij een Wordpress-website sommige technische aanpassingen door een expert moeten worden uitgevoerd. Maar let op: een Wordpress-website onderhouden vraagt om enige discipline. In sommige gevallen is het daarom beter dit soort werkzaamheden uit te besteden aan een expert.

Websiteonderhoud uitbesteden

Bent u een drukbezette ondernemer? En hebt u eigenlijk geen tijd – of helemaal geen zin – om uw website te onderhouden? Laat het ons weten. Veel bedrijven zijn u reeds voorgegaan en hebben hun websiteonderhoud bij ons ondergebracht. Wat zijn de voordelen van websiteonderhoud uitbesteden?

Hierdoor houdt u als ondernemer tijd over. U kunt uw tijd besteden aan de zaken waarmee u direct geld kunt verdienen. Dat is tenslotte de bedoeling van zakendoen. Ook hebt u hierdoor meer tijd om potentiële klanten te bezoeken. Dat zijn zaken die voor een ondernemer belangrijker lijken dan het onderhouden van een website. Dus informeer bij ons naar de mogelijkheden en geef deze werkzaamheden met een gerust hart uit handen.

Websiteonderhoud uitbesteden
CTA
Ook voor úw website bestaat er een passende ondersteuning. Besteed het onderhoud uit aan een expert. Dat brengt rust. Hierdoor hebt u alle tijd voor uw core business waar u goed in bent. Slechts een belletje of een mail aan ons is voldoende. Laat het ons weten en wij komen direct in actie.

Wat is een websitebeheerder?

Wat is een websitebeheerder?

In dezen is het belangrijk het verschil aan te geven tussen een websitebouwer en een websitebeheerder. Indien gewenst is het mogelijk om uw site door een bepaald persoon/bedrijf te laten bouwen, om het vervolgens te laten beheren door een andere partij. Is dat verstandig? Het hoeft in ieder geval geen probleem te zijn. Als u er maar voor zorgt dat uw websitebeheerder een kundig persoon is.

Een websitebeheerder – ook wel webmaster genoemd – is verantwoordelijk voor het plaatsen van teksten, video’s en afbeeldingen. Let wel: de beheerder mag dat slechts uitvoeren op verzoek van de eigenaar. De beheerder is in staat om nieuwe pagina’s aan te maken om deze zo optimaal mogelijk te laten presteren in de zoekmachines (seo). Daarnaast voert deze persoon de noodzakelijke updates uit en geeft u adviezen indien nodig.

Zelf website onderhouden

Kan ik dat zelf ook? Is het inderdaad mogelijk om mijn website helemaal zelf te onderhouden om zo kosten te besparen? In principe is het mogelijk. Het is echter wel afhankelijk van de kennis die u al hebt. Kent u de term CMS niet? Dan is het geen goed idee hieraan te beginnen. Maar bent u er al een beetje bekend mee, dan is het zeker mogelijk.

Wilt u zelf uw website onderhouden? Bepaal dan heel goed wat u zelf zou kunnen en wanneer u hulp nodig heeft. Doorgaans lukt het veel ondernemers om het plaatsen van teksten en afbeeldingen en het uitvoeren van kleine technische aanpassingen zelf te doen. Echter, gaat het om complexe aanpassingen – bijvoorbeeld het plaatsen van een webwinkel – schakel dan zeker een expert in.

Zelf website onderhouden

Website in onderhoud tekst

Website in onderhoud tekst

Vergeet niet uw website regelmatig te updaten met nieuwe teksten. Waarom? Dat is eenvoudig uit te leggen. Ten eerste is het voor de regelmatig terugkerende websitebezoeker fijn om soms nieuwe artikelen te lezen, bijvoorbeeld een blog over een product of dienst waarin u uitgebreid vertelt over de voordelen hiervan voor de klant.

Het tekstueel onderhouden van uw website is eveneens belangrijk voor een goede positie in de zoekmachines. Bijvoorbeeld Google vindt het prettig om een nieuw en relevant stuk tekst op uw site aan te treffen. Zoekmachines waarderen dit enorm en kunnen u daarom belonen met een hogere positie. Indien gewenst schrijven wij - op bijvoorbeeld maandelijkse basis - nieuwe teksten voor uw site, zodat deze site altijd ‘in beweging’ blijft.

CTA
Hebt u een goede copywriter nodig? Laat het ons weten! Wij brengen uw wensen in kaart en sturen u binnen 24 uur een scherpe offerte.

Hoe vaak website updaten?

Uw website vraagt regelmatig om een update. Is dat noodzakelijk? Ja. Bij de melding dat u uw website moet updaten, hoeft u niet direct in de stress te schieten. Echter, die melding is er niet voor niets. Die melding geeft als het ware aan dat er iets opnieuw geïnstalleerd moet worden om uw website optimaal te laten presteren.

Hoe vaak uw website een update nodig heeft, kan afhankelijk zijn van de complexiteit van uw site. Uw websitebouwer kan ongetwijfeld een goed antwoord geven op deze vraag. Los van bovenstaande is het natuurlijk verstandig om regelmatig in uw CMS te kijken of een update noodzakelijk is. Weet u niet exact hoe het werkt, vraag dan een expert hiernaar te kijken. Wij doen dat graag voor u.

Hoe vaak website updaten?

Ondersteuning voor uw website

➫ Een website ontwikkelen
➫ Een webshop onwikkelen
➫ Services & support

Ga naar Home pagina