Webdesign Brabant Art Webdesign
 Brabant
Art

SSL-certificaat

HTTPS

HTTPS

Er zijn veel artikelen geschreven over het feit dat Google 'gunst' heeft geïntroduceerd bij sites die werken via het HTTPS-protocol in plaats van HTTP, Google Gunst is bekend bij iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van hun site.

Secure Connection Protocol (HTTPS) houdt rechtstreeks verband met de site die een beveiligingscertificaat, SSL, verkrijgt. Als u een domein koopt of liever huurt op basis van uw paspoortgegevens, heeft u al het zwakste beveiligingscertificaat. Maar dit certificaat geeft u geen "groen slot" in de adresbalk van uw browser.

Van HTTP naar HTTPS

Zo schreef Hubspot-expert Sam Kusinitz het artikel "The Ultimate Guide to Google Ranking Factors in 2022". Onder de promotiefactoren met betrekking tot inhoud, sociale media en links, werd domeinbeveiliging als "zeer belangrijk" beoordeeld. En het wordt gerealiseerd dankzij SSL-certificaten in het HTTPS-protocol.

  • ➤ Google-bericht dat HTTPS heeft is een ranking factor is geworden.
  • ➤ De verklaring van Mozilla om te stoppen met het ondersteunen van HTTP-verbindingen in zijn browser.
Van HTTP naar HTTPS

Drie mythen over SSL

Mythen over SSL
  • ➤ Mythe 1. SSL heeft een apart IP-adres nodig. Dit is niet waar. Er zijn verschillende websites op mijn hosting en ik heb geen apart IP-address gekocht.
  • ➤ Mythe 2. SSL vernietigt uw TIC (ICS). Dit is niet waar. Je had een TCI-site http, dat bleef zo. Als u de site correct hebt geoptimaliseerd na het overzetten naar https en u nieuwe spiegel aan Google hebt verteld, zal de TCI na de eerste update na de transitie uw vorige TIC(ICS) herstellen.
  • ➤ Mythe 3. SSL is niet nodig voor niet-commerciële sites. Laten we eens kijken op 31 januari 2017. Dat is wanneer de nieuwe Chrom 5.6 met rode vlaggen komt voor alle onveilige sites. Pas op. Chrome opent geen http-sites.

WordPress HTTPS

Een WordPress-site richtinen naar HTTPS - een challenge!

Dus de uitdaging. Laat uw WordPress-site reageren met het beveiligde https-protocol, dat wil zeggen dat de site een SSL-beveiligingscertificaat moet verkrijgen.

Belangrijk! De taak om over te schakelen naar HTTPS voor een WordPress-site bestaat uit vier onderling verbonden, maar zijn bijna onafhankelijke taken:

  • ➤ SSL beveiligde technische verbinding;
  • ➤ Verwijs site http: // naar site https: //;
  • ➤ Alle interne sitelinks vervangen door veilige https: // links of relatieve links;
  • ➤ Optimalisatie van het verplaatsen naar een nieuw protocol om zoekposities te herstellen (opslaan).

Een professionele WordPress website moet een SSL Certificaat hebben.

De installatie van het SSl certificaat op jouw website.

Het werk wat ik als webdeveloper heb om vanaf de aanvraag van jouw SSL certificaat tot het testen op correcte werking op alle pagina’s. Ik zorg de gehele aanvraag voor jouw SSL certificaat en installeeer deze op jouw server/ hosting pakket. Hiervoor heb ik uiteraard toegang nodig tot jouw hosting. Soms kan het enkele dagen duren voordat het gehele proces van de aanvraag tot installatie gereed is. Dit komt omdat voor organisatie en uitgebreide SSL certificaten een validatie ronde noodzakelijk is. Echter begeleid ik het gehele traject van a tot z.

WordPress HTTPS

Ondersteuning voor uw website

➫ Een website ontwikkelen
➫ Een webshop onwikkelen
➫ Services & support

Ga naar Home pagina